Marine & Offshore

Progmatic is actief in het ontwerp, realisatie en onderhoud van besturingen in de Marine & Offshore. Hierbij kunt u denken aan gasplatforms in de Noordzee, baggerschepen, diepzee mining, pijpenleggers, on board kranen, superjachten en tenders.

Baggerschepen

Voor een grote onderneming in Nederland die zich bezig houdt met het ontwerpen en bouwen van baggerschepen in diverse formaten heeft Progmatic het elektrisch ontwerp en software gemaakt voor de standaardisatie van een complete reeks.

Het doel was om een basis te maken en deze afhankelijk van de gekozen configuratie diverse opties toe te voegen zonder uitgebreid te moeten ontwerpen of programmeren. 

Dit heeft geleid tot een “lopende band” manier van produceren waardoor de kostprijs sterk is gereduceerd en de productie is opgevoerd. 

Tenderworks

Progmatic heeft op verzoek van Tenderworks een geavanceerde besturing ontwikkeld voor het gecontroleerd openen en sluiten van glazen daken en deuren voor tenders. Een tender is een zeer luxe sloep waarmee de eigenaren en gasten die op een superjacht verblijven van en naar de haven kunnen worden gebracht.

Wat er nu leuker dan bij mooi weer deze sloep volledig te openen als een cabrio en te genieten van de zon en de zeewind door je haar? Is het weer wat minder of wordt het ’s avonds wat koeler kan de sloep volledig wind- en waterdicht worden gesloten en kan er comfortabel en warm worden gevaren.

De glazen schuifpanelen worden middels servomotoren geopend en gesloten. Op afstand zijn de besturingen te monitoren en te onderhouden. Er wordt een log bijgehouden van meetsignalen en eventuele alarmen, dit alles met behulp van een internetverbinding. Hierdoor is het voor de werf mogelijk om storingen te voorkomen en preventief onderhoud te plannen.
De tender moet immers 24/7 stand-by zijn in het geval een trip naar wal gewenst is.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Enkele van onze klanten in de branche Marine & Offshore:

Progmatic

Progmatic