Maatwerk automatiseringsoplossing voor wasserijen “Een kind kan de was doen!”

Bij het machinaal wassen, drogen en strijken van grote hoeveelheden en een uitgebreide diversiteit linnengoed dat wordt gebruikt door bijvoorbeeld hotels, zorginstellingen, ziekenhuizen en restaurants, komt heel wat kijken. Gelukkig biedt Progmatic al decennialang maatwerk automatiseringsoplossingen specifiek voor de arbeidsintensieve (logistieke) processen binnen professionele wasserijen.

Interne logistiek

Het vuile wasgoed wordt eerst gesorteerd op artikel en op klant. Daarbij worden items welke niet in het wasproces horen verwijderd zoals pennen, gereedschappen en chirurgische hulpmiddelen. De gesorteerde was wordt in grote zakken via een hangbaan systeem naar de juiste wasmachine vervoerd. Het systeem belaadt  de wasmachine volautomatisch.  Nadat het linnen is gewassen en gedroogd wordt de schone was in zakken of in karren gedropt en vervoerd naar de strijkafdeling en/of vouwafdeling.

Wassen, drogen en strijken

De was wordt afhankelijk van het artikel gewassen in een wash extractor (lijkt op de thuismachine maar dan een beetje groter) of een wasbuis.  De wasbuis wordt vooral gebruikt voor grote hoeveelheden linnen zoals lakens. Wash extractors worden gebruikt voor het meer kwetsbare linnen zoals overhemden. Volledig automatisch wordt de was gestort en met het juiste wasprogramma, chemicaliën en hoeveelheid water gereinigd.

Na het reinigingen wordt de was ontwaterd met behulp van een pers en daarna gaat de was in een droger. Afhankelijk van het artikel wordt de was met het juiste droogprogramma gedroogd en getransporteerd naar de strijkafdeling.

OSLaundry concept

Bij het ontwikkelen en implementeren van wasserij-automatisering maakt Progmatic optimaal gebruik van de nieuwste technologieën en eigen innovaties. Een mooi voorbeeld is het osLaundry-concept. Dit modulair concept bestaat uit basis-modules en add-on-modules. Met deze modulaire oplossing wordt ruwe data vanuit afzonderlijke machines verzameld en zodanig softwarematig gestroomlijnd dat het totale proces van sorteren, wassen, drogen, strijken en transport-klaar maken, geautomatiseerd en gladjes verloopt.

De voortgang van alle processen is uiteraard via een online applicatie op afstand te volgen, zodat er waar nodig tijdig ingegrepen kan worden. Een kind kan dus de was doen met de slimme automatiseringsoplossingen van Progmatic!

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Enkele van onze klanten in de branche wasserij:

Progmatic

Progmatic