Progmatic werkt samen met Vorselaars Vruchtensappen & Frisdranken B.V.

2 april 2021

Progmatic werkt samen met Vorselaars Vruchtensappen & Frisdranken B.V.

Progmatic vernieuwde de inpakmachine van Vorselaars Vruchtensappen & Frisdranken B.V. In dit nieuwsbericht lees je hoe het bedrijf dit ervaren heeft:

“Voor onze inpakmachine was ik op zoek naar een bedrijf die de elektrische besturingssystemen naar een up to date status konden brengen. De machine was uitgerust met een Siemens S7-300 PLC, met ASI-componenten. Voor de positie sturing werd er gebruik gemaakt van een controller van B&R. Voor bijbehorende software was zelf nog MS-DOS nodig. Elektrische componenten zijn schaars, en het is maar de vraag of deze nog met de huidige Windows pc’s te configureren is.

Kortom, tijd voor vernieuwing!

Voor dit project heb ik Progmatic gevonden. Eigenlijk hebben ze ons gevonden en benaderd of ze iets voor ons konden betekenen op automatiseringsgebied. Ik heb dit project voorgelegd en ze zijn hiermee aan de slag gegaan. In de eerste instantie zijn we ervan uitgegaan, alleen de kritieke componenten te vervangen. Met het oog om zo de kosten, zoveel mogelijk te kunnen drukken. Door onderzoek door Progmatic, bleek het een complex geheel te worden om de gedateerde componenten te laten communiceren met de componenten van nu. Niet onmogelijk maar wel tijdrovend en dus duur, met kans op problemen tijdens de ombouw. Omdat deze machine bijna iedere dag productief is, is dit absoluut niet gewenst. Om deze reden is er besloten om de gehele sturing aan te pakken, inclusief het bouwen van een nieuwe schakelkast.

Ik kan zeggen dat dit naar mijn mening een goede keuze is geweest. Binnen 2 weken was de machine weer productie gereed. De gehele ombouw is volgens planning verlopen. Ook heeft de machine de gewenste functionaliteit gekregen zoals samen met Progmatic bedacht was, tijdens het specificeren. Nieuwe besturing is natuurlijk ook wennen, zeker voor de operators die al jaren met de machine werken, en de oude sturing gewend zijn. Gelukkig kan Progmatic vanaf afstand snel support leveren, zeker nu in de Corona tijd. Zodat er weer snel verder geproduceerd kan worden.

Progmatic bedankt voor de fijne samenwerking en het resultaat van dit project.”

Team Vorselaars

 

« Terug naar nieuws

Progmatic

Progmatic