Introductie

Progmatic Academy

Je welkom voelen behelst een belangrijk onderdeel van de Algemene Opleiding bij Progmatic.  We herkennen het allemaal wel. Vers gestart bij een nieuwe werkgever.  Nieuwe collega’s, nieuwe omgeving, nieuwe procedures, nieuwe regeltjes!

Vanaf dag 1 word je bij Progmatic welkom geheten in de vorm van een introductieprogramma, zodat je je snel thuis gaat voelen bij ons. Hoe doen we dat dan! We introduceren je bij onze collega’s en faciliteren je zodat je aan de slag kunt.  Daarna maken we je wegwijs binnen ons bedrijf. Waar moet ik zijn voor wat en bij wie.  Hoe communiceren we met elkaar en hoe regel ik mijn administratie.  Dit doen we aan de hand van ons Organiseer bord. Kortom als je je welkom voelt is de eerste stap naar succes gezet!

Software opleiding

De opleiding is zeer uitgebreid en kent vele facetten. Zo leer je bijvoorbeeld functionele en technische specificaties maken;

 • Programmeren volgens de standaard methode (V-model). 
 • Object georiënteerd programmeren met als basis de S88;
 • Omgaan met I/O
 • Opbouw en structuur van een PLC-programma;
 • Meerdere programmeertalen
 • Gebruik van variabelen en data types;
 • Standaardisatie

Wij werken, vaak op verzoek van de klant, met meerdere PLC merken (Siemens, B&R, Allen Bradley). Dit maakt het vak als programmeur extra dynamisch. Ook komen veiligheidsbesturingen, onze programmeer filosofie, testen en simulaties, Scada/HMI en IPS  aan de orde.  Leer valkuilen herkennen en vermijden. Zo zie je een professionele en toch een hele persoonlijke manier van opleiden!

Elektrische installaties

Veilig werken aan elektrische installaties is belangrijk.  In dit onderdeel wordt dan ook kennis vergaard over het werken met installaties. Er wordt aandacht besteed aan het kunnen lezen en begrijpen van elektrotechnische schema’s. Daarnaast wordt je geleerd om storingen op te lossen..

Ontwerpen besturingskasten

Een belangrijk technisch component is de besturingskast. Zaken die aan de orde komen bij het ontwerpen van een besturingskast;

 • Object georiënteerd ontwerpen van besturingen.
 • Keuze van de juiste componenten
 • Gebruik van de juiste normen

Bij het ontwerpen speelt veiligheid een belangrijke rol.

Tekenen

Als Eplan tekenaar/hardware engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen  van elektrische schema’s van besturingskasten en systemen. Binnen de Progmatic Academy leren wij je werken met Eplan, object georiënteerde tekenwijze en het gebruik van gestandaardiseerde uitvoering. 

Paneelbouw

Aan de hand van de elektrische schema’s  wordt de besturingskast zo efficiënt mogelijk gebouwd.  Zowel mechanische als elektrische werkzaamheden komen aan bod. Daarnaast wordt uiteraard gecontroleerd en getest.

Persoonlijke ontwikkeling

Bij Progmatic besteden we veel tijd en aandacht aan begeleiding, opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Vanaf de eerste dag starten we hiermee. Elke technische collega die nieuw binnenkomt, begint met een full-time opleiding.  Ja je leest het goed, een full-time opleiding! De opleiding bestaat uit theoretische leerstof welke wordt gecombineerd met opdrachten en, daar waar mogelijk, praktijkopdrachten. Uiteraard word je hierbij begeleid en gecoacht door onze collega’s van onze Academy.

Als je deze fase afsluit ga je het geleerde in praktijk brengen. Wij blijven je ontwikkeling volgen en sturen waar nodig bij, de zogenaamde training on the job. Ben je toe aan een volgende stap dan geven wij diverse interne trainingen die bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. Met veel enthousiasme en succes hebben wij de afgelopen jaren diverse groepen getraind in effectief leiderschap. Al met al ben je bij ons niet snel uitgeleerd!

Projectleider

Ben je toe aan een volgende stap in je carrière?
Uitdaging genoeg binnen Progmatic, maar jij staat centraal!
Vind jij het leuk om collega’s te coachen en naar een hoger plan te tillen, of ligt jou passie meer in het verdiepen in de techniek?
Staat veiligheid bij jou hoog in het vaandel en wil je dit overbrengen aan je collega’s en/of klanten, of vind je het juist leuk om een project van A tot Z te begeleiden en de klant te helpen door een passend advies te geven?
We hebben veel mogelijkheden binnen onze Academy om je te helpen je verder te ontwikkelen door middel van workshops, opleidingen en training on the job.
Wil jij ook stappen maken die bij je passen?

Aanvullende opleidingen

Daar waar nodig en gewenst verzorgen wij aanvullende opleidingen. Hierbij valt onder meer te denken aan:

 • PID-regelingen;
 • Netwerken (Ethernet, ProfiNet, Powerlink);
 • Frequentie-regelaars.

Onze vacatures

Realiseer je dromen bij Progmatic. Het belangrijkste vinden wij dat je jezelf kunt worden, zijn en blijven. Iedereen heeft zijn eigen talenten. Als deze aansluiten bij ons bedrijf, is dat een hele mooie basis. Natuurlijk moet je het werk kunnen of snel kunnen leren. Ontdek onze vacatures.

Progmatic

Progmatic