0167 566 445

Chemie

Heeft u behoefte aan een besturingssysteem met een “safety-by-design” aanpak, met behoud van flexibiliteit? Progmatic staat voor u klaar!

  • Optimaliseer uw chemische processen met onze op maat gemaakte besturingssystemen.
  • Vertrouw op onze kennis van wet- en regelgeving in uw sector.
  • Risico beheer en kwaliteitsverbetering door management of change aanpak en validatie.
Contact

More than 40 years of expertise and experience

Enthusiastic customers who have been choosing Progmatic for decades

100+ projects per year

Chemische industrie

Progmatic heeft jarenlange ervaring in de chemische industrie. Uw productieprocessen zijn bij ons in goede handen, ongeacht of u een besturing voor een nieuw proces nodig heeft of vervanging van of onderhoud aan een bestaande besturing.

De chemische industrie is onmisbaar in onze samenleving en ons dagelijks leven. Zij maakt producten waar we dagelijks mee in aanraking komen. Denk hierbij aan producten als gas, olie, kunststof, cosmetica, verf en coatings. Maar ook producten die nodig zijn tijdens de productie van bijvoorbeeld meubels, auto’s, computers enzovoorts.

Innovatieve producten

De markt vraagt om kwalitatieve en consistente producten, maar ook steeds vaker om nieuwe ontwikkelingen. Digitalisering, procesoptimalisering, modulariteit en duurzaamheid zijn trends in de chemische industrie. Hier zijn flexibele automatiseringsoplossingen voor nodig. Hierbij mag de veiligheid van personen, bedrijf en milieu niet uit het oog verloren worden. 

 

Atex

ATEX richtlijnen zijn opgesteld om werknemers te beschermen tegen explosiegevaar bij aanwezigheid van brandbare gassen, dampen, nevels of stof.
Als uw partner voor industriële automatiseringsoplossingen begrijpen wij het belang van naleving van de ATEX-richtlijnen in de chemische industrie. Progmatic biedt op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de strenge veiligheidsnormen en voorschriften om explosiegevaar te minimaliseren, de veiligheid van werknemers te waarborgen en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Wat vinden anderen van Progmatic?

Ons doel is om van elke klant een Progmatic-fan te maken. Hier zijn drie voorbeelden:

Wij bij van den Bergh Productie produceren al jaren hoogwaardige beton-losmiddelen voor de beton- en bouwindustrie.
Onze procesinstallatie is sinds 1993 voorzien van de software van Progmatic, door de jaren heen konden we de kennis die we beide hadden in productieprocessen laten samenwerken.

De meerdere upgrades die wij hebben doorgevoerd om ons proces up-to-date te houden verliepen mede door hen vlekkeloos.
De beschikbare kennis en ondersteuning van hun personeel zorgt er voor dat onze processen nooit stil staan.
Voor de toekomst zien wij Progmatic als een waardevolle partner die ons kan ondersteunen in de ontwikkeling en productie van onze processen.

Read more
Rik Cornet - Chief Technical Officer

Sinds jaar en dag is Progmatic onze vertrouwde leverancier. Ze kennen ons proces en weten wat we willen. Progmatic denkt actief mee in de oplossingen, zijn altijd bereikbaar en voor ons een sterke schakel in ons proces.

John van Benten - Bedrijfsleider

Wij zijn blij met Progmatic als leverancier/partner in onze projecten. Als IHC Mining werken we graag met Progmatic i.v.m. het meedenken van de medewerkers, het invullen van diverse vragen voor onze projecten, het uit handen nemen van de noodzaak om de sterk wisselende software wereld bij te houden en de garantie dat vragen door het Progmatic team altijd ingevuld worden.

Het eerste project met IHC was in 2009 met de besturing systemen van de HV frequentieregelaars en de energiedistributie a/b grootste baggerschip ooit gebouwd in Nederland.
Over de jaren tot nu is Progmatic meerdere malen de partner geweest voor het software en controle deel in zowel kortdurende als meerjarige projecten verspreid over de wereld.

Door samen te werken met Progmatic kunnen we bij IHC Mining meer projecten aannemen en ook meer en sneller innoveren in onze wereld van “mineral processing, wet dredge mining en “Deep Sea Research and Mining”.

Read more
Rian Rotteveel - Senior Development Engineer

Enkele klanten van Progmatic actief in de chemie:

Gebruik de ervaring van Progmatic.

Voor klanten in de chemische sector biedt Progmatic een unieke combinatie van voordelen die essentieel zijn voor het optimaliseren van chemische processen. Met onze diepgaande kennis van specifieke wet- en regelgeving in de chemie, zorgen wij voor betrouwbare automatiseringsoplossingen die niet alleen veiligheid en efficiëntie garanderen, maar ook flexibiliteit in het beheer van veranderingen en validatieprocessen. Onze “safety-by-design” aanpak, gecombineerd met onze expertise in management of change en validatie, stelt ons in staat om op maat gemaakte besturingssystemen te ontwerpen die perfect aansluiten bij uw behoeften, zonder in te leveren op flexibiliteit. Dit maakt Progmatic de ideale partner voor elk bedrijf in de chemische industrie dat streeft naar optimalisatie, veiligheid, en compliance.

Contact About us

Discover the power of Progmatic

Progmatic helps companies achieve their goals through automation.

About us

Permanent contact person = personal service

Separate division for quality management

One-time right approach = minimal downtime