0167 566 445

Food and beverage

Heeft u behoefte aan verbeterde kwaliteitsbeheersing, verdere automatisering om efficiënter te produceren met minder fouten of bent u toe aan een migratie van verouderde naar nieuwe besturingssystemen? Progmatic staat voor u klaar! Bij ons bent u verzekerd van:

 • Flexibele en schaalbare oplossingen, in lijn met voedselveiligheidswetgeving en uw behoeften.
 • Minimalisatie van stilstand bij zowel nieuwbouw als retrofit projecten dankzij onze 'one-time right'-benadering.
 • Altijd en overal inzicht in uw processen met een modern, toekomstgericht en modulair web-based platform.
Contact

More than 40 years of expertise and experience

Enthusiastic customers who have been choosing Progmatic for decades

100+ projects per year

Slimme automatisering, dat is voor Progmatic gesneden koek!

In vrijwel geen enkele branche worden zulke hoge eisen aan de productie en verpakking gesteld als in de voedingsmiddelenindustrie. Door engineering, ontwikkeling, installatie en service van slimme automatiseringsoplossingen draagt Progmatic al jarenlang een belangrijk steentje bij aan een snelle, kostenefficiënte en bovenal voedselveilige verwerking van voedingsmiddelen.

Kwaliteit en kwantiteit

Progmatic levert alle ingrediënten voor de succesvolle implementatie van nieuwe of vervangende geautomatiseerde productielijnen.

In de voedingsmiddelenindustrie is het heel belangrijk om continu goede producten te leveren met steeds dezelfde kwaliteit. Of het nu gaat om grondstoffen, halffabrikaten of eindproducten, de kwaliteit moet betrouwbaar zijn. Daarnaast is het van belang, dat ook de kwantiteit niet uit het oog wordt verloren. Naast deze aspecten worden zaken als innovatie, duurzaamheid en energie-efficiëntie ook steeds belangrijker.

Contact

Nieuwe installatie of retrofit?

Wilt u een nieuwe productielijn ontwikkelen of uitbreiden, een bestaande besturing vervangen om een hoger rendement te realiseren of vindt u het belangrijk om te kijken naar energiebesparing, machineveiligheid of cyber security, dan kan Progmatic u hierbij helpen.

Enkele voorbeelden die horen bij onze ruime ervaring in deze branche zijn:
 • Complete aardappel verwerkingslijnen voor de productie van friet en chips
 • Besturingen voor een half-fabrikaat voor bakkerijen
 • Uitvoeren van een RI&E bij een grote conservenfabriek
 • Retrofit bij een sapverwerkingsbedrijf

MES snijdt aan meerdere kanten

Manufacturing Executing System (MES) is van essentieel belang in de voedingsmiddelensector vanwege hun vermogen om productieprocessen te optimaliseren en beheren. Ze bieden real-time monitoring, controle en rapportage van productieactiviteiten, wat de kwaliteit, traceerbaarheid en efficiëntie verbetert. In een sector met strikte regelgeving en voedselveiligheidseisen is nauwkeurige procesbewaking en tracking van groot belang. MES-systemen helpen fouten te minimaliseren, verspilling te verminderen en zorgen voor naleving van voorschriften, terwijl ze ook flexibiliteit bieden om snel te reageren op veranderingen in de vraag of productieomstandigheden. Kortom, MES-systemen dragen bij aan een verbeterde operationele efficiëntie en waarborgen tegelijkertijd productkwaliteit en consumentenveiligheid in de voedingsmiddelensector.

What do others think of Progmatic?

Our goal is to turn every customer into a Progmatic fan. Here are three examples:

Onze 'One-Time Right'-aanpak.

Bij Progmatic begrijpen we de unieke uitdagingen in de foodsector en bieden we op maat gemaakte automatiseringsoplossingen die aansluiten bij uw specifieke behoeften. Onze flexibele en schaalbare systemen zijn ontworpen om te voldoen aan strikte voedselveiligheidswetgevingen, terwijl we de stilstand tijd minimaliseren door onze ‘one-time right’-benadering. Dit garandeert een efficiënte implementatie bij zowel nieuwbouw- als retrofit projecten. Bovendien biedt ons moderne, toekomstgerichte, en modulaire web-based platform u altijd en overal inzicht in uw processen. Kies voor Progmatic en til uw voedselproductie naar een hoger niveau met technologie die voldoet aan de huidige en toekomstige eisen van de markt.

Veel gestelde vragen:

 • Heeft Progmatic ervaring in de automatisering voor de voedingsmiddelenindustrie?

  Progmatic levert besturingssystemen voor fabrieken wereldwijd, waaronder complete aardappelverwerkingslijnen, bakkerijhalffabrikaten, fruitverwerking, meelfabrieken, sapverwerking en productoverslag.

 • Welke aspecten zijn belangrijk voor de automatisering voor de voedingsmiddelenindustrie?

  Naast kwaliteit en kwantiteit zijn innovatie, duurzaamheid en energie-efficiënte zeer belangrijk.

 • Welke rol kan Progmatic spelen bij het verhogen van efficiëntie in productielijnen voor voeding?

  Progmatic kan helpen bij het implementeren van geautomatiseerde productielijnen die de efficiëntie verhogen, zowel voor nieuwe als bestaande systemen.

 • Wat voor soort projecten heeft Progmatic gerealiseerd voor de voedingsmiddelenindustrie?

  Progmatic levert besturingssystemen voor fabrieken wereldwijd, waaronder complete aardappelverwerkingslijnen, bakkerijhalffabrikaten, meel- en fruitverwerking en onder andere sappen.

 • Welke soorten automatiseringsoplossingen biedt Progmatic voor de voedingsmiddelenindustrie?

  Progmatic biedt op maat gemaakte automatiseringsoplossingen voor onder andere productielijnen, verpakkingssystemen en kwaliteitscontrole.

 • Welke trends en ontwikkelingen die invloed hebben op de automatisering in de voedingsmiddelenindustrie zien jullie op dit moment?

  Belangrijke trends en ontwikkelingen zijn inzet van robots, digitalisering, kunstmatige intelligentie, traceerbaarheid en IoT-oplossingen voor productie en kwaliteitscontrole.

 • Wat zijn de voordelen van automatisering in de voedingsmiddelenindustrie?

  Automatisering verhoogt de efficiëntie, verbetert de kwaliteit, vermindert de arbeidskosten en minimaliseert menselijke fouten gedurende de productie.

 • Welke factoren spelen een rol bij de keuze van het juiste automatiseringssysteem voor een voedingsmiddelenfabriek?

  Betrouwbaarheid, flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid, naleving van voedselveiligheidsnormen en de mogelijkheid tot integratie met bestaande systemen.

Discover the power of Progmatic

Progmatic helps companies achieve their goals through automation.

About us

Permanent contact person = personal service

Separate division for quality management

One-time right approach = minimal downtime