Chemie

Progmatic heeft jarenlange ervaring in de chemische industrie en uw productieprocessen en toekomst zijn bij ons in goede handen, ongeacht of u een besturing voor een nieuw proces nodig heeft, vervanging van of onderhoud aan een bestaande besturing.

Chemische industrie

De chemische industrie is onmisbaar in onze samenleving en ons dagelijks leven. Zij maakt producten waarmee we dagelijks in aanraking komen. Denk hierbij aan producten als gas, olie, kunststof, cosmetica, verf en coatings. Maar ook producten, die nodig zijn tijdens de productie van bijvoorbeeld meubels, auto’s, computers enzovoorts.

Innovatieve producten

De markt vraagt om kwalitatieve en consistente producten, maar ook steeds vaker om nieuwe ontwikkelingen. Digitalisering, procesoptimalisering, modulariteit en duurzaamheid zijn trends in de chemische industrie. Hiervoor zijn flexibele automatiseringsoplossingen nodig. Hierbij mag de veiligheid van personen, bedrijf en milieu niet uit het oog verloren worden. 

Samen met uw R&D creëren wij de best passende besturing voor uw uitdaging.

Atex

ATEX staat voor de Franse benaming ATmosphères EXplosibles.
Bij verschillende bedrijfsprocessen kan explosie gevaar optreden.

Eén van de manieren om een explosie te voorkomen is mogelijke ontstekingsbronnen zoals elektrische installaties te laten voldoen aan veiligheidseisen conform de richtlijn ATEX114.

Enkele van onze klanten in de branche chemie:

Progmatic

Progmatic