0167 566 445

Duurzame energie

Draagt u graag actief bij aan een duurzame toekomst voor onze planeet en wilt u tegelijkertijd besparingen realiseren? Ontdek onze oplossingen:

 • Wij bieden een modulaire opzet voor besturingssystemen om snel in te spelen op veranderende normen en eisen.
 • Onze ervaring met nieuwe technologieën, zoals waterstof, stelt ons in staat innovatieve oplossingen te bieden.
 • Geniet van altijd overal inzicht hebben in uw processen, met ons moderne, toekomstgerichte en modulaire web-based platform.
Direct contact opnemen
AI Duurzaamheid 01 AI Duurzaamheid 01

Al ruim 40 jaar expertise en ervaring

Enthousiaste klanten die al tientallen jaren voor Progmatic kiezen

100+ projecten per jaar

Liqal waterstof 02

Waterstof

Progmatic heeft een innovatieve bijdrage geleverd aan de duurzame energietransitie door een geavanceerde besturingsstandaard te ontwikkelen voor Liqal, een specialist in waterstofvulstations. Dit project omvatte het ontwerp en de implementatie van op maat gemaakte software voor de efficiënte werking van waterstofstations volgens ondermeer de SAE J2601, waarbij bijzondere aandacht werd besteed aan het loggen van operationele data en de ontwikkeling van intuïtieve dashboards voor real-time monitoring en analyse. Deze samenwerking onderstreept onze betrokkenheid bij het bevorderen van schone energieoplossingen en onze toewijding aan technologische innovatie in de sector van hernieuwbare energie.

Bewa01

Vergisting

Zoals bekend wordt er veel van het voedsel dat we produceren weggegooid. Dit omdat de houdbaarheidsdatum overschreden is of omdat het voedsel simpelweg niet wordt verkocht. Van dit organisch afval, zoals etensresten en tuinafval kan via een efficiënt vergistingsproces waardevolle producten ontstaan, zoals compost en mest. Zo kan met behulp van grote vergisters bijvoorbeeld dit afval omgezet worden in biogas. Dit biogas kan geschikt gemaakt worden om aan het gasnet te leveren of om turbines mee aan te drijven om stroom te maken. Onze expertise strekt zich uit tot het omzetten van mest in gas en stroom, een bijzonder relevante en boeiende ontwikkeling binnen de bredere energietransitie.

TheGreenSolution01 scaled

Hergebruik van restwarmte.

The Green Solution zet zich in voor het innovatief hergebruiken van restwarmte uit industriële processen, een aanpak die bijdraagt aan zowel energie-efficiëntie als milieuvoordelen. Door het hergebruiken van heet water uit koelsystemen, leveren we een essentiële bijdrage aan het duurzaam verwarmen van kassen en het milieuvriendelijk bestrijden van onkruid.

Progmatic heeft voor The Green Solution een besturingsstandaard ontwikkeld voor warmwaterlaadstations. Ons team was verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de realisatie van de software, inclusief klantspecifiek cloud-gebaseerd reserveringssysteem en automatische koppeling naar de facturatie. Dit project illustreert onze toewijding aan het ondersteunen van duurzaamheidsinitiatieven en onze capaciteit om op maat gemaakte technologische oplossingen te leveren die bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Wat vinden anderen van Progmatic?

Ons doel is om van elke klant een Progmatic-fan te maken. Hier zijn drie voorbeelden:

Als startend bedrijf met een geheel nieuw concept werden voor ons al snel de noodzaak en voordelen van verregaande automatisering duidelijk. Met de goede ervaringen die we in het verleden hebben opgedaan met het Progmatic team, was het niet meer dan logisch om ons wederom tot hen te wenden.

Dit heeft geresulteerd in een meerstappenplan om tot een verregaande automatisering te komen. Niet alleen de ontwikkeling van de software, maar ook de ondersteuning in het veld betekenen een geweldige meerwaarde voor onze bedrijfsvoering. Daarom kunnen wij niets anders doen dan Progmatic aanbevelen, waar expertise en toewijding als topprioriteit worden beschouwd.

Lees meer
Piet Brinkhorst - Directeur

Sinds jaar en dag is Progmatic onze vertrouwde leverancier. Ze kennen ons proces en weten wat we willen. Progmatic denkt actief mee in de oplossingen, zijn altijd bereikbaar en voor ons een sterke schakel in ons proces.

John van Benten - Bedrijfsleider

Als business development en Technical manager van Maltha Glasrecycling heb ik het voorrecht gehad om nauw samen te werken met Progmatic en ik kan met volle overtuiging zeggen dat zij een buitengewone partner zijn. Progmatic heeft zich bewezen als een betrouwbare en professionele leverancier van technologische oplossingen voor onze recyclingfaciliteiten.

Hun toewijding aan het begrijpen van onze behoeften en het bieden van op maat gemaakte oplossingen heeft onze operationele processen aanzienlijk verbeterd. Van geautomatiseerde sorteerlijnen tot geavanceerde trackingsoftware, Progmatic heeft ons geholpen om onze efficiëntie te verhogen en onze milieu-impact te verminderen.

Wat Progmatic onderscheidt, is niet alleen hun technische expertise, maar ook hun uitstekende klantenservice. Ze zijn altijd beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en bieden tijdige ondersteuning, zelfs na de implementatie van hun oplossingen. Dit niveau van betrokkenheid en ondersteuning heeft ons vertrouwen gegeven in hun vermogen om aan onze behoeften te voldoen en onze doelen te overtreffen.

Kortom, ik beveel Progmatic van harte aan aan iedereen die op zoek is naar hoogwaardige technologische oplossingen voor hun recyclingbedrijf. Hun expertise, toewijding en uitstekende service maken hen tot een waardevolle partner voor elke organisatie.

Lees meer
Danny Timmers - BE - Manager R&D

Enkele klanten waarbij we duurzame projecten hebben uitgevoerd:

Logo Liqal
Logo Dover fueling solutions
Logo The Green Solution
Logo StramproyGreen02
Logo Tank Terminal Moerdijk 02
Dashboard liqal screen 1024x837 1

Progmatic's Technische Expertise

Bij Progmatic combineren we onze toewijding aan duurzaamheid met geavanceerde technische expertise door het ontwerpen en leveren van hoogwaardige softwareoplossingen voor waterstofstations en waterstofdispensers. Deze systemen zijn uitgerust met geavanceerde loggingfunctionaliteiten en intuïtieve dashboards, waardoor u real-time inzicht krijgt in de prestaties en efficiëntie van uw waterstofenergievoorzieningen. Kies voor Progmatic’s expertise om de weg naar een groenere toekomst te effenen met betrouwbare en innovatieve energieoplossingen.

Direct contact opnemen of lees meer over ons

Veel gestelde vragen:

 • Wat is de visie van Progmatic op duurzame automatisering?

  Wij streven naar innovatieve en duurzame automatiseringsoplossingen die bijdragen aan een groenere toekomst voor verschillende industrieën.

 • Wat voor soort projecten heeft Progmatic gerealiseerd met betrekking tot duurzaamheid?

  Progmatic heeft reeds de automatisering van meerdere duurzaamheidsprojecten gerealiseerd, zoals waterstofstations en waterstofdispensers, vergisters voor GFT-afval, glas recycling en hergebruik van restwarmte.

 • Hoe ondersteunt Progmatic haar klanten bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelen?

  We leveren niet alleen geavanceerde besturingssystemen, maar adviseren en ondersteunen onze klanten bij het implementeren van duurzame oplossingen.

 • Wat onderscheidt de duurzaamheidsoplossingen van Progmatic van de concurrentie?

  Onze focus op maatwerk, innovatie en continue verbetering stelt ons in staat duurzaamheidsprojecten te leveren die niet alleen aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen, maar zich ook duidelijk onderscheiden in de markt. Een onderscheidend element is het gebruik van IPS (Integrated Production System), een modern web-based platform dat snel helder inzicht biedt, als kernonderdeel van onze aanpak

 • Hoe speelt Progmatic in op de groeiende vraag naar duurzame oplossingen binnen de industrie?

  Wij blijven innoveren en ontwikkelen op maat gemaakte oplossingen om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame automatisering en besturingssystemen.

 • Kan Progmatic ons helpen om onze duurzaamheidsdoelen te realiseren?

  Wij zijn enthousiast en altijd klaar om te innoveren, om niet alleen onze ervaringen met u te delen, maar ook om samen met u nieuwe wegen te bewandelen in het realiseren van uw duurzaamheidsdoelen.

Ontdek de kracht van Progmatic

Progmatic helpt bedrijven hun doelen te bereiken middels automatisering.

Neem direct contact op
hero img1

Vast contactpersoon = persoonlijke service

Aparte divisie voor kwaliteitsmanagement

One-time right approach = minimale stilstand