0167 566 445

Mining, zand & grind

Kiest u een no-nonsense aanpak voor veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van installaties onder zware omstandigheden? Progmatic staat voor u klaar!

 • Praktische en flexibele opzet van uw besturing
 • Veel kennis van, en ervaring met, zand- en grindinstallaties
 • Snelle, praktische ondersteuning door ervaren technici
Direct contact opnemen
Geertjesgolf 07 scaled Geertjesgolf 07 scaled

Al ruim 40 jaar expertise en ervaring

Enthousiaste klanten die al tientallen jaren voor Progmatic kiezen

100+ projecten per jaar

BD 30 scaled

Diversiteit aan complexe processen

Grondstoffen worden steeds schaarser. Dat betekent automatisch dat er een steeds grotere druk is komen te liggen op het winnen, sorteren en klasseren van bijvoorbeeld zand en grind. Mining stelt ook de ervaren engineers van Progmatic steeds weer voor nieuwe uitdagingen.

Progmatic denkt al ruim 35 jaar mee in totaaloplossingen voor Mining-besturing. Denk hierbij aan engineering, paneelbouw voor schakelkasten, bekabelen van de installatie en het schrijven van de PLC- en visualisatiesoftware. Daarbij hoort ook het in bedrijfstellen en onderhouden van de installaties en het ontwikkelen van specifieke software voor bijvoorbeeld zandzuigers, standalone klasseringsinstallaties, inline blending, complete zand- en grindinstallaties en installaties voor de verlading van zand en grind.

IPS Logo Sand Edition Tekst onder

Optimaal eindproduct met minimaal productverlies

Bij Mining komt het bij het winnen en verwerken steeds meer aan op het zo zuinig mogelijk omspringen met de schaarse en kostbare grondstoffen. Progmatic draagt daaraan een steentje bij door het ontwikkelen van slimme automatiseringsoplossingen en nieuwe meettechnieken om te komen tot een optimaal eindproduct en zo min mogelijk productverlies. Wij hebben daarvoor een aantal softwaretools ontwikkeld die vallen onder de IPS Sand Edition.

Imac Screenshot IPS SE Preference

SE Preference

Als er meerdere eindproducten gemaakt moeten worden met ieder hun eigen recept, dan wordt het met de SE Preference module mogelijk om volledig automatisch vanuit de fractiesilo’s meerdere producten te maken en op basis van prioriteit te produceren.

Imac Screenshot IPS SE Preference

SE Preference +

Bij een tijdelijk tekort van een specifieke fractie wordt er automatisch omgeschakeld naar een ander recept dat ondertussen wel gemaakt kan worden. Wanneer het tekort is aangevuld wordt de betreffende batch alsnog afgemaakt. Dit alles zonder bemoeienis van de operator.

Imac Screenshot IPS SE Blend optimizer

SE Blend optimizer

Een andere door Progmatic ontwikkelde tool voor de Mining-branche is de SE Blend optimizer. Hiermee wordt aan de hand van de analyse van de gemaakte fracties bepaald wat de optimale samenstelling is om aan de eisen van het eindproduct te voldoen. Door slimme automatisering toe te passen, wordt er minder verspild en draaien de installaties autonoom het maximale rendement. Uiteraard wordt voor de monitoring en bediening op afstand ook gebruik gemaakt van mobile devices zoals iPads en iPhones.

Wat vinden anderen van Progmatic?

Ons doel is om van elke klant een Progmatic-fan te maken. Hier zijn drie voorbeelden:

Bij Dekker Grondstoffen hechten we er groot belang aan dat onze installaties betrouwbaar functioneren. Software is daar een steeds belangrijker onderdeel van. De installaties worden groter en complexer en daarbij ook de software die de machines draaiende houdt.

De lange geschiedenis van Progmatic in de zand- en grindwereld maakt dan ook dat er veel kennis en ervaring is opgebouwd en men ook ‘onze’ taal spreekt. Die kennis en know-how van Progmatic is voor ons van grote waarde om onze installaties op een juiste manier te laten functioneren en up-to date te houden.
Doordat de lijnen kort zijn en men begrijpt waar we het over hebben is de toegankelijkheid bij Progmatic erg hoog. Hierdoor kunnen we samen problemen gericht beetpakken en oplossingen bedenken en toepassen.

Lees meer
Sebastiaan de Ruiter - Technische Dienst

De expertise van Progmatic is ongeëvenaard. Ze zijn altijd bereikbaar en toegankelijk, en overtreffen consequent onze verwachtingen. Wat ons echt aanspreekt, is de geboden loyaliteit en het vertrouwen. Progmatic is niet alleen een dienstverlener maar een betrouwbare partner. We waarderen de uitstekende service en genieten van een succesvolle samenwerking.

Gerrit van Dijk - Directeur

Wij zijn blij met Progmatic als leverancier/partner in onze projecten. Als IHC Mining werken we graag met Progmatic i.v.m. het meedenken van de medewerkers, het invullen van diverse vragen voor onze projecten, het uit handen nemen van de noodzaak om de sterk wisselende software wereld bij te houden en de garantie dat vragen door het Progmatic team altijd ingevuld worden.

Het eerste project met IHC was in 2009 met de besturing systemen van de HV frequentieregelaars en de energiedistributie a/b grootste baggerschip ooit gebouwd in Nederland.
Over de jaren tot nu is Progmatic meerdere malen de partner geweest voor het software en controle deel in zowel kortdurende als meerjarige projecten verspreid over de wereld.

Door samen te werken met Progmatic kunnen we bij IHC Mining meer projecten aannemen en ook meer en sneller innoveren in onze wereld van “mineral processing, wet dredge mining en “Deep Sea Research and Mining”.

Lees meer
Rian Rotteveel - Senior Development Engineer

Enkele van de klanten waar we trots op zijn in de markt mining:

Logo Dekker
Logo IHC RGB
Logo BD
Logo Nederzand
Logo Sagrex
Logo Reko
Logo dehoop BBZ
Personeel Jeroen Gert scaled

Waarom automatiseren met Progmatic?

Bij Progmatic begrijpen we dat veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid cruciaal zijn in de zware omstandigheden van de mining sector. Met meer dan 40 jaar ervaring leveren we geavanceerde besturingsoplossingen voor zand- en grindinstallaties. Onze innovatieve automatiseringstechnieken minimaliseren productverlies en optimaliseren het eindproduct. Bovendien staan onze ervaren technici klaar om snelle, effectieve ondersteuning te bieden. Kies voor Progmatic voor een toekomstgerichte partner in mining automatisering.

Direct contact opnemen of lees meer over ons

Enkele veel gestelde vragen betreft mining en zand en grind

 • Kunnen jullie ook besturingssystemen van andere merken integreren in jullie visualisaties, zoals bandwegers?

  Ja, Progmatic heeft ruime ervaring met het integreren van veelgebruikte applicaties in de mijnbouw. Door de data slim te gebruiken, wordt de installatie efficiënter. Meer monitoring betekent een beter presterende installatie.

 • Beschikken jullie technici over kennis van onze specifieke processen?

  Absoluut, met zo’n 35 jaar ervaring in de mijnbouw, heeft Progmatic uitgebreide kennis die blijft groeien. Deze ervaring stelt ons in staat om vanaf het ontwerp tot aan de realisatie en onderhoud met u mee te denken.

 • Kunnen we rekenen op jullie ondersteuning bij storingen, gezien onze installaties veel produceren en niet lang stil kunnen staan?

  Progmatic zorgt voor een veilige verbinding voor elke besturing, zodat we op afstand kunnen assisteren wanneer nodig. Met onze 24-uurs storingsdienst staan we altijd klaar om storingen snel te verhelpen.

 • Is Progmatic in staat om maatwerk software te ontwikkelen voor specifieke behoeften?

  Ja, ons team is gespecialiseerd in het combineren van standaard modules om maatwerk softwareoplossingen te creëren. Deze aanpak stelt ons in staat om flexibel en efficiënt te voldoen aan de unieke eisen en processen van uw operatie, met behoud van hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Ontdek de kracht van Progmatic

Progmatic helpt bedrijven hun doelen te bereiken middels automatisering.

Neem direct contact op
hero img1

Vast contactpersoon = persoonlijke service

Aparte divisie voor kwaliteitsmanagement

One-time right approach = minimale stilstand