0167 566 445

Industriële wasserijen

Kunnen we uw helpen met compleet nieuwe wasserijen, updaten van bestaande machines of dataverzameling? Neem contact met ons op!

 • Schakel snel over naar een nieuw besturingssysteem.
 • Volledig inzicht met innovatieve osLaundry concept.
 • Korte communicatielijnen met onze ervaren specialisten.
Direct contact opnemen
AI Laundry 01 AI Laundry 01

Al ruim 40 jaar expertise en ervaring

Enthousiaste klanten die al tientallen jaren voor Progmatic kiezen

100+ projecten per jaar

Laundry osDashboard Ipad2

Industriële wasserijen

Het wassen, drogen en strijken van grote hoeveelheden en diverse soorten wasgoed van ziekenhuizen, zorginstellingen, hotels en restaurants is een complex proces. Progmatic ontwikkelt en levert al bijna 25 jaar op maat gemaakte automatiseringsoplossingen voor deze arbeidsintensieve processen. De opgedane kennis hebben wij vertaald in standaard oplossingen voor het automatiseren van industriële wasmachines, wastunnels, persen, drogers en centrifuges. Omdat iedere wasserij uniek is, is ook het interne transport voor het wassen, tijdens het volledige wasproces en erna, steeds anders. Zo kan de vuile en schone was via gescheiden hangbaansystemen getransporteerd worden, maar kan het transport ook via transportbanden gerealiseerd worden. Onze software biedt voor iedere configuratie een oplossing.

Wasserij Retrofit

Retrofit van uw besturing

Veel industriële wasserijen maken gebruik van wasmachines, wastunnels, persen, drogers en logistieke systemen, die jaren naar tevredenheid hun werk hebben gedaan. Mechanisch zijn deze machines onverwoestbaar en kunnen daarom ook nog lang mee. De besturingen van deze systemen daarentegen zijn verouderd en kunnen zorgen voor uitval en dus productieverlies. Vaak zijn er voor deze verouderde besturingssystemen geen reservematerialen meer beschikbaar en is reparatie van defecte onderdelen ook niet meer mogelijk. Om stilstand en productieverlies te voorkomen kan Progmatic u helpen met het vervangen van de besturingssystemen of de complete besturingskasten. Progmatic heeft naast het automatiseren van nieuwe lijnen ook ruime ervaring met het vervangen van besturingen van bestaande machines. Na een gedegen voorbereiding bouwen we in korte tijd, eventueel in het weekend, uw besturing om naar een state-of-the-art systeem, waardoor uw productieverlies minimaal is. U bent dan voor de komende decennia verzekerd van goed werkende machines.

OS Laundry module7c

osLaundry concept

Bij het ontwikkelen en implementeren van wasserij-automatisering maakt Progmatic optimaal gebruik van de nieuwste technologieën en eigen innovaties. Een mooi voorbeeld is het osLaundry concept. Dit modulair concept bestaat uit basis-modules en add-on-modules. Met deze oplossing wordt ruwe data vanuit afzonderlijke machines verzameld en zodanig softwarematig gestroomlijnd dat het totale proces van sorteren, wassen, drogen, strijken, vouwen en transportklaar maken, geautomatiseerd en soepel verloopt.

Al de osLaundry modules zorgen ervoor dat het wasgoed op de meest kostenefficiënte en duurzame manier in de wasserij verwerkt wordt. Uiteraard biedt osLaundry u de mogelijkheid te koppelen aan uw eigen MES/ERP-systeem, zodat uw productiedata direct administratief afgehandeld kan worden.

De voortgang van alle processen is uiteraard via een online applicatie op afstand te volgen, zodat er waar nodig tijdig ingegrepen kan worden

AI Laundry 15

Duurzaamheid

Door innovatieve aanpassingen en technologieën te integreren, kunt u niet alleen uw ecologische voetafdruk verkleinen, maar ook uw operationele efficiëntie verbeteren. Denk hierbij aan gecontroleerde waterdoseringen en recirculatiesystemen om het waterverbruik te reduceren, maar ook aan het optimaliseren van droogprocessen en interne logistiek. Zo levert het inzetten van cascadedrogers in plaats van gewone drogers een energiebesparing van minstens 50% op.

Enkele klanten die actief zijn in wasserijen waarmee we samenwerken:

Logo Wasserij best
Logo Lavatec GmbH
Logo Lavatec GmbH2
Logo Lavatec France
Logo Schirmer Partner GmbH
Logo jis
Logo dbl steyer
AI Laundry 03

Gebruik onze kennis van industriële wasserijen!

Progmatic beschikt over 25 jaar ervaring in het automatiseren van zowel nieuwe als bestaande wasserijen. Wereldwijd hebben we succesvolle automatiseringsoplossingen geïmplementeerd voor meer dan 200 industriële wasserijen.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

 

Direct contact opnemen of lees meer over ons

Benieuwd naar hoe wij u kunnen helpen?

Maatwerk voor uw Wasserij

Optimaliseer uw wasserijprocessen met de geavanceerde automatiseringsoplossingen van Progmatic. Wij begrijpen de specifieke uitdagingen van de wasserij-industrie en bieden op maat gemaakte besturingssystemen die efficiëntie verhogen en kosten minimaliseren. Neem vandaag nog contact met mij op voor een gesprek over hoe wij uw wasserij naar een hoger niveau kunnen tillen!

Een aantal veelgestelde vragen:

 • Welke onderdelen van een industriële wasserij kan Progmatic automatiseren?

  Progmatic heeft ruime ervaring in het automatiseren van complete industriële wasserijen. Vanaf het sorteerproces van de vuile was tot het vouwen en strijken van de schone was.

 • Kan Progmatic helpen om overzicht te krijgen van een complete wasserij?

  Progmatic heeft osLaundry ontwikkeld, dat u de mogelijkheid geeft om overzicht te krijgen over uw volledige wasserij, maar ook per machine kunt kijken welke was daar op dat moment wordt behandeld. Tevens kunt u hiermee rapportages genereren over uw productie.

 • Kan de besturing van een bestaande machine vervangen worden?

  Jazeker, de besturing van machines veroudert sneller dan de rest van de machines. Het vernieuwen van de besturing zorgt ervoor dat deze weer voor langere tijd probleemloos werken. Wij noemen dit een retrofit.

 • Wat zijn de voordelen van een retrofit?

  Door een lage investering is de machine weer geschikt om de komende decennia haar werk te doen.

 • Hoe kan Progmatic helpen bij retrofit van machines?

  Progmatic kan de bestaande besturing en complete besturingskast opnieuw engineeren, bouwen en vervangen.

 • Heeft Progmatic ervaring in het vervangen van besturingen van industriële wasserijen?

  Progmatic heeft gedurende 25 jaar inmiddels meer dan 50 complete wasserijen weer up-to-date gemaakt.

 • Kunnen jullie de informatie uit de verschillende machines koppelen met administratieve softwarepakketten?

  In de loop van de jaren hebben we koppelingen gemaakt met meerdere administratieve softwarepakketten. Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden van uw specifieke situatie.

Ontdek de kracht van Progmatic

Progmatic helpt bedrijven hun doelen te bereiken middels automatisering.

Neem direct contact op
hero img1

Vast contactpersoon = persoonlijke service

Aparte divisie voor kwaliteitsmanagement

One-time right approach = minimale stilstand