0167 566 445

Recycling

Bent u op zoek naar geautomatiseerde oplossingen om efficiëntie en productiviteit te verbeteren, afvalstromen te optimaliseren en kosten te verlagen? Progmatic staat voor u klaar!

  • Scheid afvalstoffen nauwkeurig en maximaliseer opbrengst van waardevolle materialen.
  • Optimaliseer het hergebruik van grondstoffen met onze op maat gemaakte besturingssystemen.
  • Voer snel proceswijzigingen door en voldoe aan veranderende eisen met onze schaalbare besturingssystemen.
Direct contact opnemen
Maltha 07 Banner recycling 1

Al ruim 40 jaar expertise en ervaring

Enthousiaste klanten die al tientallen jaren voor Progmatic kiezen

100+ projecten per jaar

AI recycling 04

Progmatic denkt mee in oplossingen

Recycling is absolute noodzaak

De schaarste aan grondstoffen, de hoge grondstofprijzen en de ambitieuze internationale klimaatdoelstellingen zorgen ervoor dat hergebruik van materialen en het minimaliseren van de afvalberg een absolute noodzaak is. Om effectief en kostenefficiënt te recyclen biedt Progmatic interessante automatiseringsoplossingen.

Maltha 16a scaled

Effectief recyclen

Bij recycling van bijvoorbeeld glas wordt gebruik gemaakt van hightech scheidingstechniek. Progmatic verzorgt sinds 2000 de automatiseringsbesturing van de drie grootste glasrecyclingbedrijven in de Benelux. Daarmee leveren wij reeds geruime tijd een belangrijke bijdrage aan het zorgvuldig scheiden en reinigen van al het ingezamelde glas. Momenteel wordt zo’n 85% van al het glas in Nederland en België gerecycled en hergebruikt bij de productie van nieuw glas voor tal van toepassingen. De kwaliteit van het geautomatiseerd scheiden en reinigen van afvalglas is door het verfijnen van de processen de afgelopen jaren ook enorm toegenomen. De vervuiling in het gerecycled glas is teruggebracht naar enkele grammen per ton. Bij deze stappen is slimme automatisering en geavanceerde besturingssoftware echt onmisbaar.

Uzimet 01a scaled

Innovatief en duurzaam

Een ander mooi praktijkvoorbeeld en succesverhaal is de innovatieve en duurzame manier waarop Uzimet als enige bedrijf in de Benelux bladlood produceert. Via een raffinageproces wordt oud lood omgesmolten tot bladlood dat voor tal van nieuwe toepassingen kan worden gebruikt. De bottleneck in dit hele proces is het op een milieuvriendelijke manier afzuigen, filteren en verwerken van de gassen die tijdens de raffinage vrijkomen. Dit hele proces is recent door Progmatic naar een automatiseringsniveau gebracht dat past bij deze tijd en dat volledig aansluit op de hoge eisen die Uzimet stelt aan innovatief en duurzaam ondernemen.

Wat vinden anderen van Progmatic?

Ons doel is om van elke klant een Progmatic-fan te maken. Hier zijn drie voorbeelden:

Als startend bedrijf met een geheel nieuw concept werden voor ons al snel de noodzaak en voordelen van verregaande automatisering duidelijk. Met de goede ervaringen die we in het verleden hebben opgedaan met het Progmatic team, was het niet meer dan logisch om ons wederom tot hen te wenden.

Dit heeft geresulteerd in een meerstappenplan om tot een verregaande automatisering te komen. Niet alleen de ontwikkeling van de software, maar ook de ondersteuning in het veld betekenen een geweldige meerwaarde voor onze bedrijfsvoering. Daarom kunnen wij niets anders doen dan Progmatic aanbevelen, waar expertise en toewijding als topprioriteit worden beschouwd.

Lees meer
Piet Brinkhorst - Directeur

Als business development en Technical manager van Maltha Glasrecycling heb ik het voorrecht gehad om nauw samen te werken met Progmatic en ik kan met volle overtuiging zeggen dat zij een buitengewone partner zijn. Progmatic heeft zich bewezen als een betrouwbare en professionele leverancier van technologische oplossingen voor onze recyclingfaciliteiten.

Hun toewijding aan het begrijpen van onze behoeften en het bieden van op maat gemaakte oplossingen heeft onze operationele processen aanzienlijk verbeterd. Van geautomatiseerde sorteerlijnen tot geavanceerde trackingsoftware, Progmatic heeft ons geholpen om onze efficiëntie te verhogen en onze milieu-impact te verminderen.

Wat Progmatic onderscheidt, is niet alleen hun technische expertise, maar ook hun uitstekende klantenservice. Ze zijn altijd beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden en bieden tijdige ondersteuning, zelfs na de implementatie van hun oplossingen. Dit niveau van betrokkenheid en ondersteuning heeft ons vertrouwen gegeven in hun vermogen om aan onze behoeften te voldoen en onze doelen te overtreffen.

Kortom, ik beveel Progmatic van harte aan aan iedereen die op zoek is naar hoogwaardige technologische oplossingen voor hun recyclingbedrijf. Hun expertise, toewijding en uitstekende service maken hen tot een waardevolle partner voor elke organisatie.

Lees meer
Danny Timmers - BE - Manager R&D

Sinds jaar en dag is Progmatic onze vertrouwde leverancier. Ze kennen ons proces en weten wat we willen. Progmatic denkt actief mee in de oplossingen, zijn altijd bereikbaar en voor ons een sterke schakel in ons proces.

John van Benten - Bedrijfsleider

Enkele van onze klanten actief in recycling:

Logo Renewi
Logo Uzimet
Logo dehoop BBZ
AI recycling 07

Flexibele oplossingen.

Bij Progmatic begrijpen we dat de eisen vanuit de industrie en wetgeving voor recycling voortdurend veranderen, wat vraagt om besturingssystemen die zowel schaalbaar als modulair zijn. Onze oplossingen zijn specifiek ontworpen om aan deze dynamische behoeften te voldoen, zodat uw operaties flexibel kunnen aanpassen aan nieuwe vereisten. Dit stelt u in staat om niet alleen te voldoen aan de huidige regelgeving, maar ook om efficiënt voorbereid te zijn op toekomstige veranderingen, waardoor u een stap voor blijft in de recyclingindustrie.

Direct contact opnemen of lees meer over ons

Enkele veel gestelde vragen:

  • Is het mogelijk om installaties en machines met een eigen besturingssysteem te integreren in het Progmatic besturingssysteem?

    Absoluut. Progmatic is een system integrator, wat inhoudt dat wij expert zijn in het integreren van systemen. Voor uw situatie betekent dit dat wij de individuele systemen naadloos kunnen integreren binnen het overkoepelende besturingsnetwerk. We bieden ondersteuning op meerdere fronten, waaronder het adviseren bij de selectie en aankoop van geschikte machines. Op deze manier faciliteren we dat de machinebouwer vanaf het begin een efficiënte aansluiting kan realiseren met de Progmatic besturings- en visualisatiesoftware.

  • Kan Progmatic ook helpen buiten Nederland?

    Het merendeel van onze producten wordt buiten Nederland gebruikt. Wij bieden ondersteuning waar nodig. Bij elk project bepalen we samen met u welke diensten en producten het beste vanuit Nederland kunnen worden geleverd of welke op afstand geleverd kunnen worden. Soms zijn er lokale voorschriften waar lokale partijen expertise in hebben, en daarmee werken we samen om het beste resultaat voor u te behalen.

Ontdek de kracht van Progmatic

Progmatic helpt bedrijven hun doelen te bereiken middels automatisering.

Neem direct contact op
hero img1

Vast contactpersoon = persoonlijke service

Aparte divisie voor kwaliteitsmanagement

One-time right approach = minimale stilstand