0167 566 445

Marine en offshore

Bent u op zoek naar innovatieve oplossingen met minimale ombouwtijden en maximale beschikbaarheid? Progmatic staat voor u klaar!

 • Geoptimaliseerde systemen om opbrengsten te maximaliseren
 • Minimalisatie van stilstandtijd dankzij onze 'one-time right'-benadering
 • Doordacht ontwerp verhoogt veiligheid van het personeel en verlaagt risico's
Direct contact opnemen
IHC 05 Banner offshore

Al ruim 40 jaar expertise en ervaring

Enthousiaste klanten die al tientallen jaren voor Progmatic kiezen

100+ projecten per jaar

IHC 01 scaled e1709565986326

Baggerschepen

Voor een grote onderneming in Nederland die zich bezighoudt met het ontwerpen en bouwen van baggerschepen in diverse formaten heeft Progmatic het elektrisch ontwerp en de software gemaakt voor de standaardisatie van een complete reeks.

Het doel was om een basis te maken en deze afhankelijk van de gekozen configuratie diverse opties toe te voegen zonder uitgebreid te moeten ontwerpen of programmeren. 

Dit heeft geleid tot een “lopende band” manier van produceren waardoor de kostprijs sterk is gereduceerd en de productie is opgevoerd. 

Tenderworks 02

Tenderworks

Progmatic heeft op verzoek van Tenderworks een geavanceerde besturing ontwikkeld voor het gecontroleerd openen en sluiten van glazen daken en deuren voor tenders. Een tender is een zeer luxe sloep waarmee de eigenaren en gasten die op een superjacht verblijven van en naar de haven kunnen worden gebracht.

Wat is er nu leuker dan bij mooi weer deze sloep volledig te openen als een cabrio en te genieten van de zon en de zeewind door je haar? Is het weer wat minder of wordt het ’s avonds wat koeler dan kan de sloep volledig wind- en waterdicht worden gesloten en kan er comfortabel en warm worden gevaren.

De glazen schuifpanelen worden middels servomotoren geopend en gesloten. Op afstand zijn de besturingen te monitoren en te onderhouden. Er wordt een log bijgehouden van meetsignalen en eventuele alarmen, dit alles met behulp van een internetverbinding. Hierdoor is het voor de werf mogelijk om storingen te voorkomen en preventief onderhoud te plannen.
De tender moet immers 24/7 stand-by zijn in het geval een trip naar wal gewenst is.

Wat vinden anderen van Progmatic?

Ons doel is om van elke klant een Progmatic-fan te maken. Hier zijn drie voorbeelden:

Wij zijn blij met Progmatic als leverancier/partner in onze projecten. Als IHC Mining werken we graag met Progmatic i.v.m. het meedenken van de medewerkers, het invullen van diverse vragen voor onze projecten, het uit handen nemen van de noodzaak om de sterk wisselende software wereld bij te houden en de garantie dat vragen door het Progmatic team altijd ingevuld worden.

Het eerste project met IHC was in 2009 met de besturing systemen van de HV frequentieregelaars en de energiedistributie a/b grootste baggerschip ooit gebouwd in Nederland.
Over de jaren tot nu is Progmatic meerdere malen de partner geweest voor het software en controle deel in zowel kortdurende als meerjarige projecten verspreid over de wereld.

Door samen te werken met Progmatic kunnen we bij IHC Mining meer projecten aannemen en ook meer en sneller innoveren in onze wereld van “mineral processing, wet dredge mining en “Deep Sea Research and Mining”.

Lees meer
Rian Rotteveel - Senior Development Engineer

Bij Dekker Grondstoffen hechten we er groot belang aan dat onze installaties betrouwbaar functioneren. Software is daar een steeds belangrijker onderdeel van. De installaties worden groter en complexer en daarbij ook de software die de machines draaiende houdt.

De lange geschiedenis van Progmatic in de zand- en grindwereld maakt dan ook dat er veel kennis en ervaring is opgebouwd en men ook ‘onze’ taal spreekt. Die kennis en know-how van Progmatic is voor ons van grote waarde om onze installaties op een juiste manier te laten functioneren en up-to date te houden.
Doordat de lijnen kort zijn en men begrijpt waar we het over hebben is de toegankelijkheid bij Progmatic erg hoog. Hierdoor kunnen we samen problemen gericht beetpakken en oplossingen bedenken en toepassen.

Lees meer
Sebastiaan de Ruiter - Technische Dienst

De expertise van Progmatic is ongeëvenaard. Ze zijn altijd bereikbaar en toegankelijk, en overtreffen consequent onze verwachtingen. Wat ons echt aanspreekt, is de geboden loyaliteit en het vertrouwen. Progmatic is niet alleen een dienstverlener maar een betrouwbare partner. We waarderen de uitstekende service en genieten van een succesvolle samenwerking.

Gerrit van Dijk - Directeur

Enkele van onze klanten in actief in de Marine & Offshore:

Logo IHC Mining
Logo Huisman Transparant
Logo conpacksys
Logo Tenderworks
AI offshore 05

Expertise in Marine & Offshore

Progmatic is actief in het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van besturingen in de marine- en offshoresector. U kunt hierbij denken aan gasplatforms in de Noordzee, baggerschepen, diepzee-mining, pijpenleggers, on-board kranen, superjachten en tenders. We zijn trots op onze aanpak om stilstandtijd te minimaliseren met onze ‘one-time right’-strategie, essentieel voor zowel nieuwbouw- als retrofitprojecten. Ons doordachte ontwerp verhoogt bovendien de veiligheid van het personeel en vermindert de risico’s.

Direct contact opnemen of lees meer over ons

Enkele veel gestelde vragen:

 • Wij opereren in een 24/7 sector, wereldwijd dus met meerder tijdzones. Hoe zit het met de beschikbaarheid van jullie experts?

  Progmatic levert besturingen voor industriële maar ook voor maritieme automatisering en is zich terdege van bewust dat dit een grote verantwoording met zich meebrengt.
  Onze klanten bevinden zich wereldwijd op vaste en variabele posities. Middels remote support kunnen we 95% van de gevraagde ondersteuning 24/7 leveren. Een enkele keer stapt er een collega in het vliegtuig om op locatie problemen te verhelpen.

 • Hoe zorgt Progmatic dat onze specifieke kennis niet wordt gedeeld met andere partijen cq onze concurrenten.

  Progmatic levert voor onze klanten feitelijk het hart van iedere installatie, namelijk de software die bepaald hoe iets in detail functioneert. Om dit op een juiste manier te kunnen doen zullen we inderdaad detailkennis moeten opdoen van uw installatie. Deze kennis en kunde is door onze klanten in jaren opgebouwd en wordt in vertrouwen met ons gedeeld. Om deze kennis formeel te borgen zijn we gewend dat er een NDA (Non Disclosure agreement) wordt opgesteld waarin duidelijk wordt afgesproken welke kennis wel en niet gedeeld mag worden.

Ontdek de kracht van Progmatic

Progmatic helpt bedrijven hun doelen te bereiken middels automatisering.

Neem direct contact op
hero img1

Vast contactpersoon = persoonlijke service

Aparte divisie voor kwaliteitsmanagement

One-time right approach = minimale stilstand