Automatisering

IPS: Hét kloppend hart van slimme automatisering!

Omdat geen enkel productieproces hetzelfde is en omdat iedere onderneming gebruik maakt van verschillende ERP-pakketten is het voor ons als industriële automatiseerder altijd weer een uitdaging om onze software daarop aan te passen. Integrated Production System (IPS) stelt ons daartoe in staat. Hiermee creëren wij een even eenvoudige, gebruiksvriendelijke als efficiënte modulaire automatiseringsoplossing, met real-time inzicht in de status van het productieproces en alle actuele en relevante managementinformatie. Door middel van IPS heeft u altijd en overal inzicht in het reilen en zeilen binnen uw organisatie. Dit maakt tijdig bijsturen en het nemen van beslissingen op basis van feiten een stuk eenvoudiger.

Engineering

Automatisering ontwikkelen op basis van concrete behoefte

Voor de engineers van Progmatic begint het ontwikkelen van een maatwerk automatiseringsoplossing met het in kaart brengen van de concrete behoefte binnen een bedrijf. Met andere woorden, wat wilt u automatiseren, wat zijn uw verwachtingen van de industriële automatisering, hoeveel wilt of kunt u hierin investeren en wat zijn wellicht de toekomstplannen waar wij nu al rekening mee moeten houden? Op basis van een gedegen inventarisatie werken wij een compleet voorstel uit. Bij akkoord starten wij met de uitwerking van e-plan tekeningen die op hun beurt weer als basis dienen voor het ISA88 object georiënteerd programmeren van uw automatiseringssoftware. De complete engineering wordt bij Progmatic in zijn geheel intern verzorgd, met één vast aanspreekpunt tijdens het hele proces.

Advisering

Weloverwogen keuzes maken begint met deskundig advies

Progmatic industriele storing opgelost

Wij weten uit ervaring dat het starten met automatiseren of het uitbreiden van bestaande automatisering altijd tal van vragen oproept bij ondernemers, productiemanagers of de technische dienst. Progmatic besteedt om die reden veel aandacht aan advisering. Denk aan pre-engineering om een bepaalde oplossing meer tastbaar te maken, of het geven van adviezen over veiligheid, normeringen en de actuele wet- en regelgeving.

Detachering

Zet ons in voor uw projecten

Het implementeren en optimaal laten renderen van industriële automatisering is specialistenwerk. De mens is daarbij vaak de meest onzekere factor, weten wij uit ervaring. Niet zelden komen automatiseringsprojecten, geautomatiseerde productie of de uitvoering van service en onderhoud in het gedrang door langdurige afwezigheid van bepaalde specialistische medewerkers of openstaande vacatures voor dergelijke belangrijke spilfuncties. Progmatic brengt ook in dit soort situaties uitkomst. Via detachering krijgt u de beschikking over goed opgeleide en ervaren krachten die flexibel – voor een bepaalde periode, op locatie en/of vanuit onze vestiging – voor u werkzaam zijn.

RI&E

Risico-inventarisatie en Evaluatie

De meeste bedrijven hechten veel belang aan een veilige werkomgeving, maar hoe breng je dat in de praktijk en voldoe je aan de wet en regelgeving? Veel bedrijven hebben echter moeite met het vinden van de tijd en kennis om actief een veiligheidsbeleid uit te voeren.  Mogelijk heeft u al eens een inventarisatie laten maken maar ontbrak het hierin aan praktische oplossingen voor risicoreductie. Als u zich niet eerst wil of kan verdiepen in de bijbehorende regelgeving en u een praktische benadering nodig heeft met mogelijke oplossingen kunnen wij u helpen. De uitvoering van de risicobeoordeling doen wij op uw bedrijfslocatie. Vooraf bespreekt u met onze veiligheidsdeskundige uw situatie en wensen en lopen we samen door uw bedrijf, waarin specifieke zaken worden beoordeeld en besproken. De risicobeoordeling doen we samen met u en uw productiemedewerkers waarna we een rapportage uitwerken welke we samen beoordelen en indien gewenst opvolgen met een plan van aanpak. 

Energiebesparing en duurzaamheid

Automatiseren met oog voor de toekomst

Mede door de ambitieuze internationale klimaatdoelstellingen dient er ook bij industriële automatisering rekening gehouden te worden met aspecten als energiebesparing en duurzaamheid. Met Progmatic kunnen bedrijven hun energieverbruik meten, analyseren en optimaliseren.

Een win-winsituatie: energie besparen én geld besparen!

Projectbegeleiding

Deskundige begeleiding bij complexe en intensieve automatiseringsprojecten

Bij automatiseringsprojecten draait het om een gedegen voorbereiding, zorgvuldige uitvoering en adequaat handelen bij de in gebruik stelling, het testen, het verzorgen van gebruikersinstructie en natuurlijk service en onderhoud. Of het nu gaat om een compleet nieuwe industriële automatisering, het aanpassen of uitbreiden van een bestaande automatisering of bijvoorbeeld het verhuizen/verplaatsen van een automatiseringslijn, Progmatic biedt projectbegeleiding waarmee u er verzekerd van bent dat alles soepel verloopt en functioneert zoals het moet functioneren.

Installatiewerk

Zorgvuldige installatie van besturingssystemen

De technici van Progmatic verzorgen desgewenst bij u op locatie ook al het installatiewerk voor de besturingssystemen van uw bedrijfsautomatisering. Onze installatiespecialisten helpen ook bij de ingebruikname en het testen van de automatisering. Daarnaast verzorgen zij ook advies en instructie voor de operators en uw technische dienst. Het spreekt voor zich dat u ook bij servicevragen of storingsmeldingen altijd een beroep op de experts van Progmatic kunt doen.

Paneelbouw

Klant-specifiek geconfigureerde besturingskasten

Progmatic heeft naam en faam opgebouwd met het bouwen en afmonteren van besturingskasten. Hierbij maken wij uitsluitend gebruik van A-merk componenten en de configuratie wordt uiteraard geheel conform de aangegeven specificaties uitgevoerd.

24/7 Service

Service

Bij veel van onze klanten in binnen- en buitenland zien wij dat zij binnen hun bedrijfsvoering in hoge mate afhankelijk geworden zijn van een feilloos functionerende automatisering. Met de automatiseringsoplossingen van Progmatic is dat ook geen enkel probleem, maar daarbij is het wel van belang dat er serieus werk gemaakt wordt van gedegen service en vakkundig onderhoud. U kunt dit borgen door een maatwerk servicecontract (SLA) bij Progmatic af te sluiten.

Progmatic

Progmatic