Slimme automatisering voor de voedingsmiddelenindustrie

“Dat is voor Progmatic gesneden koek!”

In vrijwel geen enkele branche worden zulke hoge eisen aan de productie en verpakking gesteld als in de voedingsmiddelenindustrie. Door engineering, ontwikkeling, installatie en service van slimme automatiseringsoplossingen draagt Progmatic al jarenlang een belangrijk steentje bij aan een snelle, kostenefficiënte en bovenal voedselveilige verwerking van voedingsmiddelen.

Kwaliteit en kwantiteit

Progmatic levert alle ingrediënten voor de succesvolle implementatie van nieuwe of vervangende geautomatiseerde productielijnen.

In de voedingsmiddelenindustrie is het heel belangrijk om continu goede producten te leveren met steeds dezelfde kwaliteit. Of het nu gaat om grondstoffen, halffabrikaten of eindproducten, de kwaliteit moet betrouwbaar zijn. Daarnaast is het van belang, dat ook de kwantiteit niet uit het oog wordt verloren. Naast deze aspecten worden zaken als innovatie, duurzaamheid en energie-efficiëntie ook steeds belangrijker.

 

Nieuwe fabriek of retrofit

Wilt u een nieuwe productielijn ontwikkelen of uitbreiden, een bestaande besturing vervangen om een hoger rendement te realiseren of vindt u het belangrijk om te kijken naar energiebesparing, dan kan Progmatic u hiermee helpen.

Enkele voorbeelden zijn complete aardappel verwerkingslijnen voor de productie van friet en chips, de besturingen voor deze fabrieken worden wereldwijd geleverd. Besturing voor een half fabrikaat voor bakkerijen. Maar ook ondersteuning bij het uitvoeren van een RI&E bij een conserven fabriek. En een retrofit bij een sap verwerkingsbedrijf horen bij onze ruime ervaring in deze branche.

 

MES snijdt aan meerdere kanten

Manufacturing Executing System (MES)-koppelingen spelen een voorname rol binnen de automatiseringsoplossingen van Progmatic. MES zorgt voor verzamelen en stroomlijning van alle data die voor de aansturing en monitoring van uw productieprocessen relevant is. Zo kunt u niet alleen veel sneller en kostenefficiënter produceren, maar het zorgt er tevens voor dat u altijd en overal real-time inzicht hebt in de orderstatus, productiekosten, grondstofstromen etc.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Enkele van onze klanten in de branche Food & Beverages:

Progmatic

Progmatic