Recycling is absolute noodzaak: “Progmatic denkt mee in pasklare oplossingen”

De schaarste aan grondstoffen, de hoge grondstofprijzen en de ambitieuze internationale klimaatdoelstellingen zorgen ervoor dat hergebruik van materialen en het minimaliseren van de afvalberg een absolute noodzaak is. Om effectief en kostenefficiënt te recyclen biedt Progmatic interessante automatiseringsoplossingen.

Effectief recyclen

Bij recycling van bijvoorbeeld glas wordt gebruik gemaakt van hightech scheidingstechniek. Progmatic verzorgt sinds 2000 de automatiseringsbesturing van de drie grootste glasrecyclingbedrijven in de Benelux. Daarmee leveren wij al ruim 20 jaar een belangrijke bijdrage aan het zorgvuldig scheiden en reinigen van al het ingezamelde glas. Momenteel wordt zo’n 85% van al het glas in Nederland en België gerecycled en hergebruikt bij de productie van nieuw glas voor tal van toepassingen. De kwaliteit van het geautomatiseerd scheiden en reinigen van afvalglas is door het verfijnen van de processen de afgelopen jaren ook enorm toegenomen. De vervuiling in het gerecycled glas is teruggebracht naar enkele grammen per ton. Bij deze stappen is slimme automatisering en geavanceerde besturingssoftware echt onmisbaar.

Automatisering voor innovatief en duurzaam hergebruik grondstoffen

Een ander mooi praktijkvoorbeeld en succesverhaal is de innovatieve en duurzame manier waarop Uzimet als enige bedrijf in de Benelux bladlood produceert. Via een raffinageproces wordt oud lood omgesmolten tot bladlood dat voor tal van nieuwe toepassingen kan worden gebruikt. De bottleneck in dit hele proces is het op een milieuvriendelijke manier afzuigen, filteren en verwerken van de gassen die tijdens de raffinage vrijkomen. Dit hele proces is recent door Progmatic naar een automatiseringsniveau gebracht dat past bij deze tijd en dat volledig aansluit op de hoge eisen die Uzimet stelt aan innovatief en duurzaam ondernemen.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Enkele van onze klanten in de branche recycling:

Progmatic

Progmatic