Mining: “Winnen, sorteren en klasseren van zand en grind stelt onze engineers voor interessante uitdagingen”

Grondstoffen worden steeds schaarser. Dat betekent automatisch dat er een steeds grotere druk is komen te liggen op het winnen, sorteren en klasseren van bijvoorbeeld zand en grind. Mining stelt ook de ervaren engineers van Progmatic steeds weer voor nieuwe uitdagingen.

Diversiteit aan complexe processen

Progmatic denkt al ruim 35 jaar mee in totaaloplossingen voor Mining-besturing. Denk hierbij aan engineering, paneelbouw voor schakelkasten, bekabelen van de installatie en het schrijven van de PLC- en visualisatiesoftware. Maar daarbij hoort ook het in bedrijfstellen en onderhouden van de installaties en het ontwikkelen van specifieke software voor bijvoorbeeld zandzuigers, standalone klasseringsinstallaties, inline blending, complete zand- en grindinstallaties en installaties voor de verlading van zand en grind.

Optimaal eindproduct met minimaal productverlies

Bij Mining komt het bij het winnen en verwerken steeds meer aan op het zo zuinig mogelijk omspringen met de schaarse en kostbare grondstoffen. Progmatic draagt daaraan een steentje bij door het ontwikkelen van slimme automatiseringsoplossingen en nieuwe meettechnieken om te komen tot een optimaal eindproduct en zo min mogelijk productverlies. Wij hebben daarvoor een aantal softwaretools ontwikkeld die vallen onder de IPS Sand Edition.

SE Preference

Als er meerdere eindproducten gemaakt moeten worden met ieder hun eigen recept, dan wordt het met de SE Preference module mogelijk om volledig automatisch vanuit de fractiesilo’s meerdere producten te maken en op basis van prioriteit te produceren.

SE Preference +

Bij een tijdelijk tekort van een specifieke fractie wordt er automatisch omgeschakeld naar een ander recept dat ondertussen wel gemaakt kan worden. Wanneer het tekort is aangevuld wordt de betreffende batch alsnog afgemaakt. Dit alles zonder bemoeienis van de operator.

SE Blend optimizer

Een andere door Progmatic ontwikkelde tool voor de Mining-branche is de SE Blend optimizer, Hiermee wordt aan de hand van de analyse van de gemaakte fracties bepaald wat de meest optimale samenstelling is om aan de eisen van het eindproduct te voldoen. Door slimme automatisering toe te passen wordt er minder verspilt en draaien de installaties autonoom het maximale rendement. Uiteraard wordt voor de monitoring en bediening op afstand ook gebruik gemaakt van mobile devices zoals iPads en iPhones.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Enkele van onze klanten in de branche mining:

Progmatic

Progmatic